Izstāde “Veiksmes gadi”, Rīgas pašvaldības kultūtas iestāžu apvievības Aleksandra Čaka memoriālajam dzīvoklim - muzejam 20

2020.11.05 | 11:00 - 17:00 | Rīgas pašvaldības kultūtas iestāžu apvievības Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis - muzejs
Ieejas maksa : 2.00 EURO

vieta attēlam

 

 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā apskatāma muzeja 20 darbības gadiem veltīta tematiska izstāde “Veiksmes gadi”, kas veidota no muzeja krājuma materiāliem.  Izstāde vēstī par nozīmīgākajiem notikumiem un cilvēkiem muzeja pastāvēšanas 20 gados.

Izstādē “Veiksmes gadi” var skatīt liecības par muzeja tapšanas pirmsākumiem no 1997. gada, muzeja atvēršanu apmeklētājiem 2000. gada maijā, par svarīgākajiem cilvēkiem un notikumiem, kuriem bijusi nozīmīga loma muzeja tapšanā, kā arī ilgākajiem sadarbības partneriem, pateicoties kuriem, muzeja darbs bijis krāsaināks un dinamiskāks.

A. Čaka muzejs ir dzejnieka pēdējā dzīves vieta, kur viņš dzīvojis no 1937. gada līdz 1950. gadam. Padomju laikā daļa no istabām tika izīrētas. Lāčplēša ielas 48/50 nama 14. dzīvoklī dzīvojuši daudzi slaveni latviešu literatūras darbinieki, uzturot spēkā literārās dzīves vērtības. Izstāde retrospektīvi attēlo tikai nelielu daļu no 20 gados paveiktajiem darbiem.

Izstāde muzejā būs skatāma līdz 2020. gada 27. novembrim.

Foto: Piemiņas lietas no Aleksandra Čaka muzeja krājuma. K. Vasiļevska.